Perfumy do restauracji
Blog

Perfumy do restauracji

O tym, co wpływa na być albo nie być restauracji można rozmawiać niemal w nieskończoność. Najczęściej wymienia się oczywiście kartę dań, jakość obsługi klienta czy też samą atmosferę. Jednak często zapominamy w tym wszystkim, że nawet najpyszniejsze dania, najlepsza obsługa i najpiękniejsze dekoracje nic nie poradzą, jeśli na terenie restauracji będzie panować delikatnie mówiąc nieprzyjemny zapach, a mówiąc bezpośrednio: smród. Może to wynikać z wielu kwestii – niekiedy winne są zapachy odpadków żywności, niedrożność kanalizacji czy też zbyt bliska odległość toalet od sali restauracyjnej. Jedno jest pewne: każdy właściciel restauracji musi znaleźć swój własny sposób na uporanie się z tym problemem, jeśli chce cieszyć się renomą i sukcesem swojego lokalu.

Jest na to innowacyjne, choć z drugiej strony klasyczne rozwiązanie: perfumy!

Nie chodzi tylko o smród – dobry zapach to wręcz synonim miejsca prestiżowego. Ludzie przyzwyczają się do konkretnego, przyjemnego zapachu. Czasem za nim wręcz tęsknią, co nakłania ich do ponownego odwiedzenia ulubionej restauracji. Na kanwie tego opracowano specjalne, subtelne perfumy – idealne do wypełnienia powietrza w sali restauracyjnej, które z jednej strony niwelują nieprzyjemne zapachy, a z drugiej – nadają restauracji unikatowy, jedyny w swoim rodzaju charakter. Perfumy do restauracji najlepiej kupić w perfumerii internetowej ze względu na niższe ceny. Jedną z takich perfumerii jest Happiness.

Uwielbiamy przecież, gdy podawane smakołyki restauracyjne nie tylko dobrze wyglądają i smakują, ale też pachną – tak samo przez zmysł węchu warto próbować dotrzeć do klienta. Poniżej znajduje się krótka lista zapachów perfum specjalnie dostosowanych do restauracji, które stanowią dobre miejsce do rozpoczęcia poszukiwań tego, jakie dobrać do swojej własnej.

Top zapachów do restauracji to:

• czekolada
• świąteczne ciastka
• świeże zioła
• szarlotka
• zapach chleba
• zapach kawy
• landrynka
• mieszanka bakaliowa

Już samo czytanie na temat tych zapachów sprawia przyjemność – dlatego proszę sobie wyobrazić, co się dzieje gdy faktycznie zostają one rozpylone w restauracyjnym wnętrzu! Coś pięknego.

Zasady stosowania perfum

Jest jednak kilka zasad efektywnego stosowania takich perfum, dzięki czemu w istocie można uzyskać efekt, jakiego się oczekuje – a nie odwrotny. Przede wszystkim należy pamiętać, że to zapach podawanego dania ma odgrywać główną rolę podczas biesiadowania w restauracji – a nie zapach rozpylonych w lokalu perfum. Mają one stanowić przyjemny, ale zawsze tylko dodatek. Swoiste dopełnienie przyjemnej całości, spędzania czasu z innymi w takich, a nie innych warunkach. Dlatego właśnie stosowanie dyskretnych perfum, a nie dominujących jest sekretem. Tak samo jak panie czy panowie pryskający się ulubioną wodą toaletową nie powinni przesadzać – tak samo i właściciel, menadżer restauracji czy też inna osoba wyznaczona do tego zadania nie powinni nadmiernie stosować perfum na terenie swojego lokalu.

Jeśli się będzie pamiętało o tym szczególe można mieć pewność, że stosowanie perfum na sali restauracyjnej przyniesie same korzyści. Oczywiście także należy pamiętać o tym, by dobrać zapach odpowiednio do charakteru danego miejsca. Np. świeża bazylia idealnie będzie współgrać z włoską pizzerią, a zapach kawy to super opcja do uroczej kafejki.